Typisk Halmstadbo? Nä, inte jag!


Kom på mig själv i torsdags på Fox att jag använde den där kända frasen: "Jag är inte som alla andra Halmstadbor". Stod och tjötade med en norrlänning som var på utbildning i Halmstad och han bad om ursäkt och sa att han tyckte Halmstadbor var inskränkta och väldigt introverta och då slängde jag ur mig den världsberömda frasen=)
Men det är faktiskt så jag känner, jag är varkens inskränkt eller introvert och sen om Halmstadbor verkligen är det kan jag faktiskt inte svara på. Om så är fallet är jag ingen typisk Halmstadbo.
Kanske det kan bero på att att hälfet av av mina rötter är skånska? Då tackar jag mamma och mormor och dess förfäder för att de bosatte sig i Malmö för tre hundra år sedan=) Det är endast därför som jag inte kan säga bomull och andra ord som innehåller både u och o, blir knäppt för mig. Mammas fel med sin inhemska skånska!
Som icke-typisk Halmstadbo lider jag nog ändå av Halmstad-syndromet( detta bortsett från alla mina andra tusen nojjor). Vill så gärna lämna staden och prova något annat men vågar liksom inte ta steget ut ur tryggheten. Tänker att jag snart ska flytta men så har jag tänkt de senaste fem åren=) Önskar jag kunde ta med hela familjen och alla vänner och uppleva annat!!
För att citera min absoluta favorit Ulf Lundell "...hem till mina rötter igen..."
Jag förblir nog en typsik Halmstadbo med inslag av det sunda skånska!!

Händelserik vecka av bästa sort!

Ikväll är det dags igen:
Klaga på all skitmusik som görs och vilka jävla dåliga artister som ställer upp i melodifestivalen. När alla klagar känner jag att jag måste försvar de stackarn som är på TV. Som genuint musikintresserad måste  jag påpeka att artisterna faktiskt är bra i sin genre och för att det inte är ens musiksmak är inte artisten och musiken skit. Det är ok att inte gilla det, det gör inte jag heller, men det är ganska kul att folk verkligen sågar melodifestivalen för att det inte är den musik de lyssnar på. 
Öpnna sinnena!!

Uriah Heep till melodifestivalen plus lite Lundell så hade jag aldrig klagat mer=)

Kyss från Diana, typisk Halmstadbo och typisk svenska som klagar på melodifestivalen men ändå tvunget ska titta på den. Dessutom sätter vi poäng med=)

Kommentarer
Postat av: Anonym

spana gärna in http://baehrendtz.blogg.se ;D

2008-02-16 @ 13:21:27
Postat av: Jimmi

om du skulle flytta och ta med hela familjen och vänner så skullr det liksom inte va någon mening med att flytta. Det hade ju varit som att flytta en stad till en annan plats:) Men de är ju just tryggheten som står på spel när man väljer att flytta.

2008-02-16 @ 14:58:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0