Diana & köket..

...ingen jättebra kombination. Jag är verkligen helt lost i den kulinariska världen men idag är det min tur att laga mat och då annat än köttbullar och makaroner, inte heller köttfärssås. Så jag har gett mig in på att göra en stek i ugnen. Tjena och hej att jag har noll koll på hur man gör. Fick ringa mamma, blev informerad att den först ska stekas i pannan några minuter på varje sida för att få fin färg sen in i ugnen och då ska den ösas med jämna mellan rum. Ösas med vaddå? Slängde i lite vatten och buljong i formen, de får duga.

Sen kan jag ju inte det är med att krydda heller, kör salt, grillkrydda och massa vitlök men det känns inte som att stek och vitlök passar så bra, så salt och grillkrydda it is!

Syster hade önskan på att få brunsås till men just brunsåsen i påse är slut så hon la snällt fram ett recept på brunsås i kokboken som man fick från hemkunskapen i sjuan. "Det är inte ett dugg svårt" säger hon. Tror aldrig att jag någonsin gjort en sås från grunden i hela mitt liv, kanske att jag gjort det med mamma för hundra år sedan när jag fortfarande bodde hemma. Lätt för Linda att säga att det inte är svårt hon har ju gått hotell och restaurang så det är klart som korvspad att det är lätt för henne.
Ja ja, jag tänker iaf försöka sen om de smakar mindre bra blir hennes problem för då får hon göra ny sås.
Tvivlar iof rätt starkt på att köttet i sig kommer att vara en kulinarisk upplevelse.

Hatar att ta i en äcklig köttbit och krydda den, blä, måste ju röra den med händerna då.
Stekt den och fått in den i ugnen nu iaf och det är väl dags att ösa den snart. Faktiskt bara bränt mig en gång än så länge på det där förbaskade stekjärnet.

Blir brunsåsen brun av soja eller va sjuttan har man i för att den ska bli brun?

Peace från tjejen som leker hemmafru idag=)

Kommentarer
Postat av: Anonym

bidde de gott?

2008-03-05 @ 15:13:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0